På gång

Årsmöte i ullens tecken i Värmland 3-5 augusti!
 
Vi samlas vid Brunskogs vandrarhem utanför Arvika för lite fredagsmys på kvällen för de som vill komma redan på fredagen, vilket vi hoppas är de flesta. Ta med egen förtäring och dryck. Grillmöjligheter kommer att finnas.

Efter registrering och fika på lördag förmiddag håller Kia Gabrielsson, som är ullklassifisör med lång erfarenhet av ull, ett föredrag om gutefårens ull och hur den används bäst. Kia var även med och genomförde projektet gutetweed som föreningen drev på 80-talet.

Med ny energi efter lunchintaget får vi praktiskt testa på att arbeta med ull då Kristina Ekelund, som är lärare på Kyrkerud Ullakademi, håller en workshop i tovning av guteull. Eftermiddagsfikat intas lite flytande under arbetets gång. Om och när vi kan slita oss från vår kreativitet så övergår vi en stund till de mer allvarliga uppgifterna i form av årsmötet.

Årsmötesmiddagen hjälps vi åt att duka upp för och laga iordning. Päivi har ordnat fint lokalt kött som vi kommer grilla med goda tillbehör till. Alkoholfri dryck ingår men vill du ha något med procent i kommer det finnas möjligheter att köpa det på plats. Vi umgås och har kul resten av kvällen och kommer även att bli underhållna av gästande artist.

Då vi ätit frukost och städat våra rum på söndagen tar vi oss västerut ca 2,5 mil i bilarna och gör ett gårdsbesök hemma hos Tine och Tommy i Kärrsmossen, Skönvik där vi kommer få se hur de löst sin fårhållning samt gå en tipspromenad. Till lunch serveras vi en baguette modell större och får svaren på tipspromenaden. Årsmöteshelgen avslutas senast klockan 14 på söndagen.

Varmt välkomna!

 P.s. Om du redan är duktig och gör saker med din ull vore det jätteskoj om du vill ta med för att visa och inspirera oss andra! D.s.